20.12.2017

O meni

Život je samo jedan i važno je kako ga živimo. Zato je dobro da poznajemo tehnike koje nam mogu pomoći da unapredimo međuljudske odnose, produbimo razumevanje svoje prirode, konstruktivno prilazimo rešavanju  problema, postavljanju i postizanju zadataka i ciljeva. Sve to uvećava kvalitet našeg života.

Iako mi je psihologija prva ljubav, životni put me je odveo  u drugom pravcu – završila sam srednju školu za matematičkog programera, a kasnije i fakultet za inžinjera petrologije i geohemije.

Ipak, paralelno sa formalnim obrazovanjem, čitala sam knjige iz psihologije, pohađala seminare i pratila događanja u našoj zemlji, vezana za pomagačke profesije. Tako sam, 2013.godine, nakon što sam sama osetila benefite coachinga, odlučila da se dodatno edukujem u ovoj oblasti.

Prvi sertifikat Trenera ličnog razvoja, po metodi dubinskog coachinga, ostvarila sam u Školi ličnog razvoja – Olivere Ptice.

Nakon položenih ispita i sertifikacije, otpočela sam samostalan rad. Kao neko ko veruje da profesija coach-a zahteva  permanentan rad na sebi i odgovoran pristup radu sa ljudima, nastavila sam sa dodatnom edukacijom na Coaching Akademiji  i NLP  Institutu Slavice Squire.

U okviru instituta, pored obuke za Life Coach-a, završila sam i napredne coaching edukacije : Energy Balanced Coaching (trener – Dragoljub Matić) i Decision Making (trener – Charles Faulkner).

Kroz supervizije, radionice i lične coaching sesije, na putu sam stalnog ličnog rasta, razvoja i usavršavanja.

Živim u Beogradu sa suprugom i troje dece, koja više nisu deca, već kreativni mladi ljudi, otvorenog uma i srca. Moja porodica je izvor podrške i ljubavi, koja je svakome potrebna.

Kao volonter  NVO Centar za mame podržavam radosno majčinstvo. Povremeno poklanjam pakete besplatnih coaching sesija za mame, a povremeno održim radionicu na neku aktuelnu temu. Sve to upotpunjujem tekstovima na temu poboljšanja odnosa između roditelja i dece.

Tekstove o koučingu u roditeljstvu možete čitati kako na sajtu Centra za mame, tako i na sajtu Najbolja mama na svetu  i na portalu GoKinder.

Kao što rekoh – život je jedan i važno je kako ga živimo. Kakav trag ostavljamo. Na koji način doprinosimo svetu kome pripadamo. Moja misija je da kroz individualni rad sa klijentima, grupni rad, radionice, seminare, tekstove i knjige, pomognem što većem broju ljudi, da osvetle novi prostor u sebi, za ljubav, radost i mir.